Op de Gildeschool

... mag je jezelf zijn

Ouders en kinderen over onze school

Moeder van groep 1/2 leerling: “Superfijn dat mijn dochter in de 3+ groep heeft gezeten. Zo kende zij de school, de juf en andere kindjes al. De overgang naar de kleuterklas was daardoor niet zo groot. Ze had er vanaf de eerste dag heel veel zin in en gaat altijd met veel plezier naar school.”

Moeder van groep 6 leerling:”De school is overzichtelijk en kinderen krijgen de ruimte om in de school zelfstandig of in groepjes rustig te werken. Dat voelt veilig en vertrouwd.”

Vader van groep 7 leerling: “Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de school waar mijn dochter elke dag naar toe gaat. Als het me lukt, help ik graag mee. Bijvoorbeeld met het schoolreisje of als ze naar een voorstelling gaan en er ouders gevraagd worden om mee te lopen. Ook met de fietsencontrole help ik graag. Ik vind het een geruststellende gedachte dat er aandacht is voor de veiligheid van de kinderen in het verkeer.”

Moeder van groep 8 leerling:”Mijn zoon volgt met zijn klas al een paar lessen op de middelbare school hier in het dorp. Een goede voorbereiding op de volgende stap.”

Leerling uit groep 5: “Ik speel graag op het schoolplein, want die is heel groot en mooi. Voetballen vind ik het leukst, maar ook spelen op het klimrek is cool. Het is fijn dat er kunstgras ligt, want als je per ongeluk valt, dan doet het niet zo'n pijn. Mijn meester maakt heel veel grapjes, waar ik altijd om moet lachen. Trouwens, alle juffen en meesters zijn heel aardig.” 

Leerling uit groep 7: “Ik vind de Gildeschool een erg leuke school. We doen leuke dingen en er zijn leuke lessen. Ieder jaar is er een eindmusical van groep 8 en we hebben net met alle klassen ‘musical in 1 dag’ gedaan. De school is best groot met acht leslokalen en een grote middenruimte. Maar er zijn ook extra kamers en plekken om rustig te kunnen werken.” 

Leerling uit groep 5: “Ik vind het erg leuk om met Snappet te werken voor rekenen. Als ik de vragen makkelijk vind, krijg ik moeilijker vragen van het programma en als ik wat meer foutjes heb, dan krijg ik weer makkelijker sommen.” 

Leerling uit groep 1/2: ”Toen ik jarig was, mocht ik samen met mijn vriendje de onderbouw groepen rond met mijn traktatie. Alle juffen en meesters schreven wat op een grote kaart. Ze vonden mijn traktatie erg lekker. Ik heb een hele leuke dag gehad.” 

Leerling uit groep 7: ”Met Kerst is er altijd een diner op de school. Je neemt dan zelfgemaakte dingen mee. In de klas maken we een lange tafel waarop alles staat. De school is dan helemaal versierd en in de klas is het een beetje donker. Er staan kaarsjes op tafel. Dat vind ik altijd heel gezellig. Dit jaar had ik heel veel glitters in mijn haar en mijn mooiste blouse aan.” 

 

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.